Tuesday, February 21, 2012

Kalaulah Doreamon Ada!

Salam. :)

Senyuman untuk semua yang membaca. Nak update, tapi belum ada masa. Ini pun gagahkan diri tulih smbil dengar lagu Rela nyanyian Tila.(lagu feveret). Keadaan guwa dah macam apa dah. Kalau tengok keadaan bilik guwa dkt JEPUN Malaysia ni, dah macam tongkang pechah dibuatnya. Baju dah bertimbun. Meja tak kemas. cadar serabai. Kerja melambak. Argghhhh... sampai guwa tiba-tiba rasa semacam dekat otak guwa,

Bebudak ni macam dah buat komplot terancang je nak jatuhkan pointer guwa sem ni. Hak hak hak.

GURAU OK

Kuliah haram ta masuk otak, kerja menimbun, sukan lagi, jumpa lecturer. Paling latest, assignment dah mula dapat. Bukan jenis senang. Jenis yang kena perah otak kalau nk siapkan. Menci..menci..menci. Selamatlah ada classmates yang boleh masuk 1 kepala. Rumate guwa pon tak banyak cekadak. Boleh bawak ngumpat2 kalau ada masa! hee..

Kadang-kadang guwa fikir jugak kalaulah guwa ada PA kan best. Awek yang pakai seksi2, comel? itu confirm!. Yang boleh tolong urutkan guwa bila tengah stress. Yang boleh tolong buat air bila guwa penat. Yang boleh buat geli-geli waktu tengah gersang. Ahahahaha. OK. INI TIPU. Berkhayal je pun


Hidup kita mesti akan bercampur dgn kesedihan, terluka, gembira. kecewa, Betul kan?


Sebenaqnya, tak kiralah dlm keadaan macam mana sekalipun, you just keep your smile on duty. 24/7. Senyumlah walaupun palsu, kerana ikut kajian sains senyuman mampu membuatkan kita tenang dan berada dalam keadaan relax. Sebab waktu senyum, otot pipi kita bekerja dan menghantar signal aka impuls ke otak. So, bila ampa senyum, automatically, kita akan cuba menghantar signal positif kepada otak.

Bila pandang assignment guwa, boleh tak guwa nak request something. Ampa kenal dak Doreomon? Kucing yang paling comel dekat dunia tuh. Alah yang warna biru putih tu. Siap boleh bercakap lagi. Benda paling best pasal doreamon ni, benda alah ni ada alat-alat yang canggih giler.

Kalau hari sabtu, jangan sesapa kacau tibi. itu jam memang hari guwa. Selamat lah adik guwa lelaki, boleh kaw team. Petang layan power rangers sesama. Maghrib tengok chin chan terus tengok doreamon. Banyak kali jugak kena sebat sebab liat nak sembahyang maghrib. Apa taknya, time part nobita kena buli, ngadu-ngadu dekat doreamon, time tu jugak lah kena paksa solat!. Hee

Can I get doreamon? Ada sesapa tahu kat mana benda alah ni ada jual? Mahal pun guwa sanggup beli. Guwa rasa benda alah tu je yang boleh tolong guwa untuk selesaikan masalah dunia ni dengan cepat.


come to papa sayang! 

itu tak termasuk lagi dengan masalah dunia yang menyerabotkan kepala guwa ni. Awek cuba terjOn bangunan bila guwa mintak nak clash dgn dia. Nak kena pujuk2 bagai. Kes guwa kantoi dgn datin ABCD sebab jadi anak ikan puan seri DEFG. Duit yang sentiasa tak cukup sebab belanja awek. Kan senang bila doreamon ada. Kalau takde duit, boleh mintak mesin duit. Kalau awek marah-marah, mintak keluarkan mesin bagi letak dia sekejap dekat tahun 1900.

OK TIPU LAGI.

*********************************

Sebagai orang Islam, bila mana kita berhadapan dengan hidup yang kucar-kacir, tak terurus, rasa beban, tension bla..bla..bla.. benda yang sepatutnya kita buat ialah berserah diri kepada Allah. Kita tahu, kita takkan diberi ujian macam itu kalau kita tak mampu buat. HE know what is the best for you. Jangan sesekali guna benda-benda lain untk tenangkan fikiran dari stress. 

Kadang-kadang sesetengah ujian yang diberi kepada kita sebab nak uji kekuatan diri kita. Nak nilai keutuhan iman kita pada Pencipta. Bukannya kerana Allah dah benci pada kita. :)



p/s:
Life is like a painting. You must sketch before draw. Sometimes we must use bright or dark color. Put a suitable color at suitable place. Then you can see a nice drawing in front of you!







6 comments:

shazmir said...

kalau la ada doremon untung lah..!!hahah

register this blog money:

http://signup.wazzub.info/?lrRef=4c4ce314

! miss.ulat✿◕ ‿ ◕✿ ! said...

klu jumpa doraemon tu , tolong bagi saya pinjam jap ! hahaha nak jugak cara senang setel prob . :P

nur said...

haha.. kalau la doremon ade.. tpi XDE.. nak wat mcm ne.. ^^,
btw suke kata2 kat bawah tu,..

Taufiq Jamal said...

hee.. ta bole:p

AcueEyra said...

nicee entry ;D
thanks. kte da follow awk :')

Cikgu Iqmal said...

thank cik eyra yg comel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...