Tuesday, January 10, 2012

Cuti-cuti: Cameron Highland

Starting this year, I’ll become more mature in order to write the articles or anything in my blog. (wondering) kuikuikui

kalau ada sesapa yang perasan, blog guwa dah berubah wajah. Serabot rr yg sebelum ni. dah malas nak download layout2 yg merepek2 tu. back to basic. tak poning kepalo den.

Dulu guwa punya lah skema, layout pun tah apa-apa, tapi sekarang guwa decide nak buat BLACK and WHITE je. Xdelah semak cam dulu. Simple pun simple. Tapi satu je guwa failed bab-bab blog ni, guwa TAK TAW camna nak BUAT HEADER yang cun2! Ada tak cik-cik awek yang sudi nak tolong ajaQ?:P

**********************************

Ok, Post kali ini guwa nak share dgn ampa suma tentang trip kelas kami pi Cameron Highland.

“What?? Cameron Highland??!!”


“ Oh man, bapak bosan!” Kata adik aku.


!@2#$^**%UIU(@*%^#@$&@*!O!!!!IT##T


Cilake. Ada jugak yg minum air sirap perisa kaki ni kang.

“Errkkk..errkkk...Aku taw lah Cameron tu TAK sejuk macam dulu-dulu, kami pi sana nak buat projek bukan pi makan angin hang taw!”

Tup2 sampai sana, hujan manjang. Dia punya sejuk sampai guwa nak demam. pagi sampai malam selubung dgn sweater. Sejuk macam kat London... Ok itu tipu.

WalaupOn makan tom yam sebab nak panaskan badan, tapi tetap rasa nak demam. Apa taknya, makan tom yam CAIR +nasi putih+air teh O panas =RM10.00!! nasib baik dah sumbat dalam perut, kalau tak, memang tak hingin aku makan kat situ lagi.

Fakkkkkk

1st night just jenjalan kat pasar malam Brinchang. Jalan kaki je, sebab hotel kami memang kat area town. 5 minit dah sampai. Petang tu guwa dgn bebudak ni sempat balon eskem strOberi dgn Waffle strOberi kat Big Red Strawberi Farm. Harga jgn tanya.

MAHAL OK.



****************************

2nd day kami pun start buat kerja. Merayap kat merata-rata tempat kat Cameron tu. Mula-mula pi ladang Teh Boh, dgr ceramah india tu...bla..bla..bla..(dengar ceramah je dah nak ½ jam).

Gampang.

Tapi, pemandangan dekat Boh tu memang terbaik. Waktu naik “roller coaster” depa, kiri kanan ladang teh. terbentang seluas mata memandang. Inilah ciptaan Tuhan yang perlu kita syukuri.





Ok, malas nak bukak citer pasal uncle india bawak bas kat lereng bukit tu laju2, pasal story budak2 ni jakOn sebab asap kuar kat mulut sebab sejOk, dgn beli baju yg ada tulisan Cameron Highland ramai2.. guwa list down tempat-tempat lain yang kitorang gi.

·         Honey Bee Farm
·         MARDI.
·         Last skali singgah dekat Ladang Teh Bharat.





Malam, ramai2 makan char kuew tiow, pusing-pusing pekan, lepak-lepak. Malam tu guwa tido punya lah lena, sebab Man.United menang 2-0 dgn QPR. Keh..keh..keh

p/s:
Some people say you must give and show your love to your friends after family, but why some people still make their friends like enemy and don’t show their respect to them?

Maybe someday you will know the real meaning of friend.



5 comments:

memetik durian said...

wah..best dpt jenjalan...lantak la kemeren ke kemerun ke..




p/s:wat la pop-up komen,senang..
x payah security berbagai..


hahaha

Taufiq Jamal said...

ada security?? hmm.. ok2, try unlock security tu..( tapi rasanya, tak pernah buat security.. compius2)

khalila ishak said...

aishhhh..... penah pegi skali je... dh smpai atas ok la. tp nk pegi dgn balik tu x lalu nak tahan pening. huhuu

Taufiq Jamal said...

kitowang ikut jalan Simpang Pulai, kurg sikit pening nye. kalau ikut tapah, alamat mmg den pun poning. kuikuikui

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...