Thursday, November 22, 2012

Peristiwa cuti aku


Peristiwa hari ni: Yeahhh, saya dah dapat kerja.

10.00 pagi : Adik, isi form ni, letak gambar passport dan pergi ke kaunter sebelah sana (kaunter pertanyaan)

10.15: Ok, kami terima adik kerja, tapi adik kena jaga department minuman keras. Sebab tak lama lagi Krismas. Banyak stok kena letak, dan mesti ramai orang nak beli.

10.18: Errr.. kak, tapi saya Muslim. Mana boleh pegang benda tu.

10.19: Alah, xpe.. muka adik kan macam Cina, mesti takda sapa yang perasan punya. Adik buat muka selumber jer waktu kerja.

10.20: Department lain xde ke kak?

10.21: Takde lah dik. Yang tu je kerja yang kami ada.

10.22: Takpa lah kak, daripada saya kerja pegang benda haram, saya rela duduk rumah.

10.23: Sure?

10.24: Sure, kalau bab2 lain mungkin saya boleh kow-team lagi, tapi bab-bab haram ni maaflah.

10.25: Gua keluar dari situ.

Yang suruh gua isi borang tu Islam, Yang tawarkan gua kerja pun orang Islam, yang suruh gua jaga department arak tu pun orang Islam. Istigfar atas motor sampai rumah.

Dalam masa 20 minit je dah jadi balik penganggur. :)


Saya nak gi tgk AFF Suzuki Cup dekat stadium, tapi duit xda. Kepada datin-datin, puan sri-puan sri di Malaysia ni yang sudi nak belanja, boleh comment dkt bawah. Xpun boleh pm saya k ;)




4 comments:

Akhelaken said...

Alhamdulillah, selamat dunia akhirat :)
Doakan je la,moga2 mereka semua mendpt hidayah drp Allah swt..

p/s: sorry,bole x buang verification word kat comment blog ni?

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

amer akat said...

dunia skg dah akhir zaman...rmm

btm...u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...